Școala se mută acasă, Adservio te ajută să continui învățarea

Autoritățile române au luat decizia în această seară de a închide școlile în contextul epidemiei cauzate de virusul gripal Covid-19. Măsura intră în aplicare de miercuri, 11 Martie, pentru o săptămână și se poate prelungi în cazul în care răspândirea acestui virus va lua amploare. 

În primul rând, s-a aprobat procedura și criteriile de suspendare a cursurilor școlare în unitățile de învățământ, în contextul confirmării unui caz sau mai multor cazuri de infecție cu coronavirus. Această procedură a fost redactată de Institutul Național de Sănătate Publică și nu ia în considerare doar aspectele medicale. La propunerea Inspectoratului Școlar Județean, comisia de situații de urgență poate să analizeze alte criterii: criterii sociale, bazate pe discuțiile cu părinții șamd“, a declarat Raed Arafat, secretar de stat în MAI, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.

În acest moment, unele instituții de învățământ au luat deja în calcul posibilitatea continuării cursurilor de acasă, astfel încât elevii și profesorii să nu rămână în urmă cu programa școlară. 

Platforma educațională Adservio oferă școlilor din România acces gratuit pentru ca profesorii să poată susține online lecțiile pentru elevi, chiar de la distanță, în această perioadă în care cursurile sunt suspendate în școli.

O soluție pentru ca activitatea școlară să continue o reprezintă utilizarea unui instrument digital

Direct din contul Adservio școala poate să:

– să comunice direct cu toți elevii, părinții și profesorii;

– să transmită teme și proiecte online;

– să distribuie elevilor, personalizat, lecții și resurse didactice necesare;

– să trimită elevilor teste online;

– să continue notarea elevilor, dacă este necesar.

Deschide și tu educația pe perioada închiderii școlilor prin completarea formularului de înregistrare disponibil aici sau scrie un mesaj la adresa invatamdeacasa@adservio.ro

Pentru suport telefonic ne puteți contacta în intervalul orar 9-17 de luni până vineri la numărul 0332102828.

Alte articole interesante

Proiectul Merito – proiectul profesorilor cu vocație, care produc schimbare la firul ierbii Proiect-fanion în domeniul educației al Fundației Romanian Business Leaders (RBL),  Proiectul Merito își propune reconstrucția prestigiului social al...
Ajutaţi „Elevul Anului“, pianistul fără pian! Recunoscut de către profesorii săi ca fiind cel mai talentat pianist din câţi au avut la Colegiul de Artă „Octav Băncilă“ din Iaşi, Florin Mantale a ...
33 de vitamine emoţionale Acum ai o alternativă sănătoasă la tabletă şi tehnologie! Simultan poţi exersa şi creşte inteligenţa emoţională. Mirela Horumbă, psihologul părințil...
Emilia Gabriela Gireadă – optimism și pasiune Campania olimpicilor continuă cu episodul IV - Emilia Gabriela Gireadă, elevă în clasa a X-a la Liceul ”A.T.Laurian” din Botoșani. Emilia este pasion...

39 comentarii în “Școala se mută acasă, Adservio te ajută să continui învățarea

 1. Bună ziua,
  Este o idee foarte inspirată!
  Vă felicit pentru promptitudinea cu care ați găsit această soluție.

 2. buna …sunt parinte…puteți sa mi explicați concret cum se va desfășura ”învățarea” online…la ce se refera acest online…adică video…am mai citit ceva despre teste online ???? puteți sa fiți mai explicit ????…mulțumesc

 3. Daca va lua amploare acest virus,ce se va întâmpla, vom sta in continuare acasă și vacanta de primăvară sau se vor lua alte măsurii?

  • Bună ziua,

   Dacă această epidemie va lua amploare, cu siguranță autoritățile vor lua măsuri în acest sens, astfel încât sistemul să nu fie foarte afectat.

   Până situația se va liniști și lucrurile se vor întoarce pe un făgaș normal, Adservio vă stă la dispoziție cu toate instrumentele necesare pentru a putea oricine să continue cursurile chiar și cu școala închisă.

   Cu drag,
   Echipa Adservio.

  • Bună ziua!

   Mulțumim pentru acest feedback pozitiv.

   În continuare vă stăm la dispoziție pentru suport în utilizarea platformei Adservio.

  • Elevii au propriile conturi cu funcționalități specifice. Vă rugăm să contactați echipa Adservio la 0332102828 pentru suport.

 4. O idee excelenta care trebuia pusă in practica mai de mult.Pe principiul niciodată nu este prea târziu ,va mulțumim ca existați.

 5. Buna ziua!
  Noi ca parinti,am inteles ca trebuie sa asteptam ca scoala la care invata copii sa se inscrie ca mai apoi sa fim anuntati ca vor fi cursuri online.Am inteles bine?
  Multumesc!

  • Bună ziua,

   Într-adevăr, școala la care învață copii trebuie să folosească Adservio sau să se înscrie acum pentru înrolare ca să puteți beneficia de continuitatea activităților școlare, online, de acasă.

   Formularul pentru înrolarea școlii este următorul: https://adservio.ro/pentru-scoli#form-box

   Mulțumim!

  • Dacă aveți cont de elev sau părinte Adservio în modulul Situația la zi selectați secțiunea Teme unde apar temele trimise de profesori. Dacă nu sunteți încă utilizator Adservio, puteți recomanda școlii să solicite acces gratuit aici: https://www.adservio.ro/pentru-scoli#form-box Pentru suport telefonic contactați-ne la 0332102828 de luni până vineri între 09:00 și 17:00. Mulțumim!

 6. Buna seara! Ma numesc Bragaru Stefania si sunt cadru didactic. Am completat formularil de inscriere a scolii pe Adservio. Am primit indicatii de inscriere dar nu reusesc sa ma autentific ca si cadru didactic.Mentionez ca am pe aceasta platforma si un cont de parinte, pentru situatia la zi a fiului meu. De fiecare data cand ma autentific, intru in acest din urma cont. Va rog sa ma sfatuiti cum sa procedez pentru a-mi inscrie elevii.

  • Bună ziua,

   Pentru a avea acces la mesagerie trebuie să fii logat pe contul tău de elev.
   Dacă în continuare întâmpini probleme, te rugăm să ne contactezi la numărul de telefon 0332 10 28 28 pentru a-ți oferi suport.

   Zi frumoasă :)

 7. Buna
  De unde aflu ca scoala copilului meu s-a inrolat in aceasta actiune?
  Consider totusi actiunea insuficienta si birocratica prin introducerea scolii de stat in acest flux. Practic voi promovati un bottleneck in aceasta situatie. Era mai usor daca fiecare parinte se inscria cu user/parola la aceste cursuri. Ma asteptam din partea voastra la o actiune proactiva. Asta nu e. Lipsa de pragmatism si eficienta. Va adresati scolilor , nu beneficiarilor invatamantului, adica copii. Daca o scoala nu se inroleaza in sistemul asta, si nici nu poate fi obligata, copii acelei scoli sunt exclusi.

  • Bună ziua,

   Dacă școala copilului Dvs. a fost înrolată în această acțiune, dirigintele sau directorul școlii cu siguranță vor aduce la cunoștință și părinților acest lucru.
   Noi ne adresăm tuturor școlilor, directorilor și profesorilor care doresc să înroleze unitatea de învățământ în platforma noastră.
   Pentru ca elevii să beneficieze de cursuri și teme online, au nevoie de profesori în primul rând.

   Mulțumim pentru feedback și înțelegere :)

 8. Buna ziua!
  Va rog sa imi transmiteti cum pot crea un cont pentru elevul Vasile Alexandru Florin, elev in clasa 7D Scoala Gimnaziala Nr. 11 Buzau. Mentionez ca eu am contul de parinte activat : vasile gheorghe.
  Multumesc anticipat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *