Caravana UMF Iași


Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași pornește, de miercuri, 22 martie 2017, într-o amplă acţiune de prezentare a ofertei educaționale pentru anul universitar 2017/2018 precum și de consiliere și orientare profesională a elevilor din clasele a XI-a și a XII-a. Intitulat „Caravana UMF Iași”, proiectul vizează 80 de colegii și licee din județele Iași, Vaslui, Neamț, Bacău, Botoșani, Suceava, Vrancea, Brăila și Galați.
Începând de miercuri, 22 martie, și până la finalul lunii mai, cadre didactice și studenți ai Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași vor merge în 80 de colegii și licee din zona Moldovei pentru a întâlni viitorii absolvenți și a le prezenta acestora oferta educațională a facultăților UMF Iași.
„Caravana UMF Iași” își propune să aducă în atenția elevilor o prezentare a facultăților și a bazei materiale a Universității, a oportunităților  pe care le poate avea un student medicinist în Iași și o discuție despre perspectivele de carieră pe care studenții le au, după terminarea unei facultăți din cadrul UMF Iași. Acţiunea este menită să scoată în evidenţă valori specifice ale Universităţii precum excelența academică, oferta educaţională, detaliile admiterii, baza materială şi socială, oportunităţile care disting UMF Iași de celelalte universităţi de profil.
S-au ales liceele de top din fiecare reşedinţă de judeţ precum şi liceele importante din oraşele acestor judeţe, făcându-se anterior şi o analiză amănunţită asupra locului din care provin candidații admiterii la UMF Iași. Mai mult, atât cadrele didactice cât și studenții care susțin prezentările în cadrul Caravanei UMF Iași sunt absolvenți ai acestor licee.
Prima deplasare a Caravanei UMF Iași va fi în județul Bacău. Astfel, miercuri, 22 martie și joi 23 martie, vor avea loc prezentări în Colegiul Național „Gheorghe Vrăncianu”, Colegiul Național „Mihai Eminescu”, Colegiul Național „Ferdinand I”, Colegiul Național „V. Alecsandri”, Colegiul Național Pedagogic „Ștefan cel Mare”, Colegiul Tehnic „Anghel Saligny”, Colegiul „Henri Coandă” și Colegiul Economic „Ion Ghica” din municipiul Bacău urmând ca vineri, 24 martie 2017, să vină rândul Colegiului Național „Grigore Moisil” și Colegiului Național „Dimitrie Cantemir” din Onești și Liceului Teoretic „Spiru Haret” și Colegiului Tehnic „Grigore Cobălcescu” Moinești.
În săptămâna următoare, Caravana UMF Iași poate fi întâlnită în județul Neamț: Roman – 28 martie – Colegiul Național „Roman Vodă”, Grupul Școlar „Vasile Sav”, Colegiul tehnic „Petru Poni”
Piatra Neamț – 29 martie – Colegiul Național „Calistrat Hogaș”, Colegiul Național „Petru Rareș”, Colegiul Național de Informatică, Colegiul Național „Gheorghe Asachi”
Târgu Neamț – 30 martie – Colegiul Național „Ștefan cel Mare”, Liceul „Vasile Conta”
„Caravana UMF Iași” este cel mai amplu eveniment de promovare al Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi. Cifrele Caravanei UMF Iași 2017 sunt: 9 județe, 25 municipii și orașe, 80 de colegii și licee, peste 10.000 de elevi.

Alte articole interesante

Campania de 10 continuă… Pentru că meriți să te și distrezi după cât ai învățat, Adservio te trimite la un festival de nota 10. Distribuie, pe facebook, fotografia concursulu...
TEDx IAȘI – Idei inovative pentru sistemul educațional din România TEDx IAȘI, organizează din 2010 un set de conferințe sub deviza “Idei ce merită împărtășite”.  Anul acesta, în data de 10 iunie  s-au adunat într-o  s...
Cursuri gratuite de matematică pentru elevii care se pregătesc de bacalaureat Facultatea de Construcții de Mașini și Management Industrial (CMMI) de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIASI) desfășoară un pro...
Admitere la UMF Iași – iulie 2019 Senatul Universității de Medicină și Farmacie “Grigore T. Popa” din Iași a aprobat Metodologia proprie privind organizarea și desfășurarea concurs...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *