Asistenţii medicali — admitere 2017


Medicul îl vindecă pe bolnav, însă asistentul medical se îngrijeşte de el.
Pentru a fi un bun asistent medical sunt necesare unele calități dintre care cele mai importante ALTRUISMUL și EMPATIA. Va fi nevoie să arăți căldură sufletească, să fii calm, felxibil, tolerant, să fii curajos, să ridici moralul pacienților descurajați, să îi asculți, să-i înțelegi. Trebuie să fii bun și să ai multă răbdare. Un bun asistent medical trebuie să fie studios, un bun observator şi să dea dovadă de un deosebit profesionalism. Trebuie să fii gata să-⁠ţi însuşeşti noi deprinderi pentru a rămâne un asistent eficient. 
Trebuie să-⁠i iubeşti pe oameni şi să doreşti cu adevărat să-⁠i ajuţi pe alţii. Trebuie să fii capabil să faci faţă stresului, întrucât în nursing nu există jumătăţi de măsură. Trebuie să fii adaptabil, ca să poţi efectua aceeaşi normă de lucru atunci când se întâmplă să fie mai puţini colegi, fără să prejudiciezi calitatea muncii.“ — asistent Claudia Rijker-⁠Baker, Olanda.
Într-un sondaj realizat în rândul a 1200 de asistenţi medicali, una dintre întrebările care s-a pus a fost: „Ce contează cel mai mult în munca de asistent medical?“ În 98% din cazuri, răspunsul a fost: o îngrijire de calitate.
Satisfacțiile asistenților medicali diferă în funcție de domeniul de activitate al fiecărui asistent: moașele se bucură de fiecare naștere reușită, asistentul anestezist de fiecare operație reușită iar în cele din urmă fiecare asistent se bucură atunci când pacienții pe care i-au îngrijit ies zâmbind pe poarta spitalului, în drum spre casă.
Printre pionierii în nursing, cea mai cunoscută este Florence Nightingale care a iniţiat o adevărată reformă la nivel mondial în nursing şi în administrarea spitalelor. În 1860, a înfiinţat Şcoala de Infirmiere Nightingale la Spitalul Sf. Toma din Londra — prima şcoală de infirmiere care nu era afiliată vreunei organizaţii religioase și  scris cărţi şi broşuri în dorinţa de a ridica nivelul asistenţei medico-⁠sanitare. Povestea ei domină și astăzi câmpul de luptă al asistenților medicali cu bolile si birocrația. Metodele introduse de ea în nursing şi în administrarea spitalelor s-⁠au răspândit în multe ţări.
Orice comunitate are nevoie de asistenți medicali bine pregătiți. Dacă simți chemarea către acest domeniu plin de satisfacția de a ajuta oamenii, de a contribui la salvarea unor vieți, nu ezita să te înscrii la cursurile Școlii Postliceale Sanitare de Stat ”Grigore Ghica Vodă” din Iași. Durata studiilor este de 3 ani iar specializările disponibile sunt:

  • Asistent Medical Generalist
  • Asistent Medical Balneo-fizio-kinetoterapie și Recuperare
  • Asistent Medical de Farmacie

În perioada 1 iunie – 31 iulie 2017 au loc înscrierile în anul I – 2017-2018.
Mai multe detalii puteți afla accesând secțiunea Admitere a platformei Adservio.
Succes!
 

Alte articole interesante

Noul plan-cadru pentru gimnaziu: patru ore de Română în loc de cinci şi Limba latină în clasa a VII-a Sursa foto: b365.ro Noul plan-cadru pentru gimnaziu, care prevede introducerea disciplinei Informatică şi TIC, patru ore de Limba română în loc de ci...
90 de burse, la cea de a VII-a ediție a Fondului de Burse Odată cu începutul fiecărui an școlar, Fundația Comunitară Iași lansează  o nouă sesiune a  Fondului de Burse aflată în acest an la cea de a VII-a ed...
Aproape 2000 de elevi susțin examenul de simulare a admiterii la Universitatea de Medicină și Farmacie “Grigore T. Popa” Iași Duminică, 19 mai, va avea loc a doua ediție din acest an universitar a Simulării Concursului de Admitere la Universitatea de Medicină și Farmacie ...
Lucruri pe care profesorii de succes le fac diferit Ne-a plăcut un articol despre aspectele care transformă educatorii în profesori de excepţie. Vă împărtășim și vouă punctele care ni s-au părut inte...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *