#JoiaTehnologica prezintă cea mai populară metodă online de învăţare a limbilor străine, gratuit!

duolingo-header-664x374

Știai că, în prezent, 1 din 6 oameni de pe planetă învață o a doua limbă?

Duolingo este o platformă gratuită pentru învățarea limbilor străine cu baze științifice, selectată de Apple ca aplicația iPhone a anului 2013, de Google ca Best of the Best pentru Android în 2013 și 2014, iar de TechCrunch ca Best Education Startup.

Cu peste 100 de milioane de utilizatori, în doar 2 ani, Duolingo a devenit în mod organic cea mai populară metodă online de învățare a limbilor străine.

În cadrul unui studiu independent recent desfășurat, profesori de la City University din New York (CUNY) și University of South Carolina au constatat că utilizând Duolingo timp de 34 de ore, studenții învață echivalentul materiei predate într-un semestru universitar complet dintr-un curs de limbă.

Așadar, cu Duolingo e simplu să înveţi o limbă străină. Câștigi puncte pentru răspunsurile corecte, te antrenezi contra cronometru și avansezi în nivel. Lecțiile sunt  împărțite în unități mici, iar fiecare lecţie este precum un joc.

Învaţă oricând, oriunde.

Ai 22 de limbi străine pe care le poţi aprofunda. Fă-ți pauzele și deplasările mai productive cu aplicațiile Duolingo pentru iPhone și Android.

 Duolingo pentru școli

Cea mai populară platformă pentru învăţarea limbilor străine este acum disponibilă și pentru învăţarea în clasă. Mii de profesori o folosesc deja pentru a-și îmbunătăți lecțiile.

Mai multe limbi străine, simultan

Dacă ești suficient de aventuros pentru a învăța mai multe limbi simultan, tot ce trebuie să faci este să dai click pe imaginea steagului din colțul stânga sus pe Duolingo și să alegi din lista dată o limbă suplimentară pe care dorești să o înveți. Adăugarea limbilor suplimentare nu îți va afecta progresul la limbile existente.

O pagină dedicată voluntarilor ajută la construirea de noi cursuri Duolingo. Sunt primite mai multe traduceri posibile pentru fiecare propoziție, astfel ca atunci când cursanții sunt rugați să traducă acea propoziție într-o lecție, Duolingo să poată spune dacă răspunsul lor este corect. În calitate de colaboratori, veți fi responsabili cu traducerea propozițiilor care formează curriculumul cursului.

Vezi un video simpatic despre cum funcţionează Duolingo:

Alte articole interesante

MIT OpenCourseWare – Cursuri și materiale MIT – oferite GRATUIT! Probabil că aţi auzit de MIT sau Massachusetts Institute of Technology, prestigioasa Universitate Americană din Cambridge, Massachusetts. MIT O...
TeCHALLENGE, ediția 2018 Universitatea POLITEHNICA din Bucureşti, împreună cu Honeywell România, Universitatea Tehnică de Construcții București şi Inspectoratul Școlar al Muni...
#JoiaTehnologică: Călugăr-robot, la un templu budist din China Un templu budist de lângă Beijing a găsit o metodă ingenioasă prin care să împace tradiţiile antice şi lumea modernă: un călugăr-robot. Numele ...
#JoiaTehnologica: Faceți cunoștință cu iCub, robotul copil cu un creier mare asemenea unei IA Ceea ce vor oamenii de știință astăzi de la inteligența artificială (IA) depăşeşte capacitatea de a lua în calcul toate soluțiile posibile înainte...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *