Evaluarea Națională 2015: 10 informații pe care trebuie să le știe toți elevii de clasa a VIII-a

6851

Ministerul Educatiei a modificat programa pentru Evaluarea Nationala 2015, iar printre elevii de clasa a VIII și profesorii lor a început deja primul val de emoții. Evaluarea Nationala 2015 aduce cateva noțiuni noi pentru elevii de clasa a VIII-a, adica materie mai multă, atât la limba română, cât și la matematică.

Asadar, in anul scolar 2014-2015, elevii de clasa a VIII-a vor invata pentru Evaluarea Nationala 2015 la Limba si literatura romana si despre:

– trasaturile specifice genului epic, liric si dramatic
– trasaturile speciilor literare romanul, doina populara, balada populara (inainte erau doar schita, basmul popular, pastelul, fabula si nuvela)
– semne de punctuatie: punctul, virgula, doua puncte, ghilimelele, linia de dialogm semnul intrebarii, semnul exclamarii, cratima, punctul si virgula, linia de pauza;

Pentru a veni in ajutorul elevilor de clasa a VIII-a, care urmeaza sa participe la Evaluarea Nationala 2015, prezentam un set de informatii utile:

1. Este interzis accesul elevilor in sala de examen cu ghiozdane, rucsacuri, sacose, posete si alte obiecte asemanatoare. Candidatii au obligatia de lasa obiectele mentionate in sala de depozitare a obiectelor personale, stabilita de comisia din unitatea de invatamant.

2. Candidatii care refuza depozitarea obiectelor mentionate la punctul 1 in sala stabilita de comisie in acest scop, NU vor fi primiti in examen.

3. Este de asemenea interzis accesul elevilor in sala de examen daca au asupra lor, in obiectele de imbracaminte/incaltaminte, in penare sau in banci, orice fel de lucrari: manuale, carti, dictionare, culegeri, formulare, memoratoare, notite, insemnari, rezumate, ciorne sau lucrari ale altor candidati.

4. Nu vor fi primiti in sala de examen candidatii care au asupra lor telefoane mobile, casti audio sau orice alte mijloace electronice de calcul sau de comunicare, care permit conectarea la internet sau care pot fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, efectuarea calculelor, comunicarea intre candidati ori cu exteriorul.

5. Dupa ce incepe examenul, candidatii NU au voie sa comunice intre ei, ori cu exteriorul, prin niciun mod de comunicare, nici sa copieze, sa transmita materiale care permit copiatul sau sa schimbe intre ei foi din lucrare, ciorne, notite sau alte materiale.

6. Orice incalcare a regulilor mentionate anterior reprezinta frauda/tentativa de frauda, iar candidatii aflati in aceasta situatie vor fi eliminati de la proba respectiva, indiferent daca materialele/obiectele folosite au fost utilizate sau nu.

7. Candidatii care au fost eliminati de la o proba pentru frauda sau tentativa de frauda vor fi notati cu nota 1 (unu).

8. Inainte de inceperea probelor, asistentii vor prezenta candidatilor prevederile metodologie legate de organizarea si desfasurarea corecta a Evaluarii Nationale.

9. Candidatii vor semna un proces-verbal, in care mentioneaza ca au luat la cunostinta de regulile mentionate si ca sunt constienti ca abaterea de loa acestea reprezinta frauda si vor fi sanctionati corespunzator.

10. Dupa afisarea rezultatelor finale, candidatul si parintii sai au dreptul de a solicita vizualizarea lucrarii, insa acest drept nu poate conduce la reevaluarea/modificarea notelor acordate lucrarii.

sursa

Alte articole interesante

Facultatea de Psihologie şi Știinţele Educaţiei Universitatea “Petre Andrei” din Iaşi este cea mai mare şi mai prestigioasă instituţie privată de învăţământ superior din Moldova. A fost înfiinţa...
(P) Universitatea „Vasile Alecsandri” Bacău – Facultatea de Inginerie Facultatea de Inginerie din cadrul Universităţii "Vasile Alecsandri" din Bacău, fiinţează din anul 1976 sub egida Ministerului Educaţiei şi Cercetăr...
Proiectul Zburd – Educație prin Coaching sau despre cum să-i ajuţi pe copii să gasească singuri drumul corect Lipsa de motivare în școli, dezinteresul elevilor faţă de școală, dar și lipsa de implicare a părinţilor sunt printre dificultăţile invocate cel m...
10 titluri pentru părinți Inspirați de povești de succes, ne-am gândit să recomandăm 10 titluri de carte pline de inspirație pentru părinții care vor să-și înțeleagă mai bi...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *