Bine aţi venit la cea mai „verde” școală de pe Pămȃnt!

Readingtokids

Este îndemnul care ne întȃmpină de cum intrăm pe site-ul http://www.greenschool.org/. „Școala verde” din Bali, Indonezia, oferă studenţilor săi un tip de educaţie care are la bază ideea de natural, holistic și este centrată pe elev, într-unul din cele mai uimitoare medii de pe planetă.

La Green School sunt bineveniţi toţi aplicanţii cu orice naţionalitate, cultură sau mediu socio-economic. Caută mereu să atragă elevi și studenţi motivaţi, creativi și curioși care să profite din plin de toate avantajele pe care o astfel de școală le poate oferi.

Kidswalking

 Învăţămȃnt durabil

Green School este un proiect uimitor de pionierat în domeniul durabilităţii în educaţie. Este un proiect care împinge limitele cu privire la școlarizare, într-un moment în care cu toţii trebuie să verificăm dacă „mai mult” din același lucru este bun și preferabil pentru noi.

Programul educaţional combină rigurozitatea academică valabilă în școli și în instituţiile de învăţămȃnt superior, cu implicaţii în învăţarea experienţială pe „green studies” sau arte creative. Acest lucru înseamnă că, dincolo de menţinerea unei baze esenţiale pentru engleză, matematică sau știinţă, Green School are mereu ușile deschise pentru oricare alt fel de învăţare sau orice tip de carieră aleg elevii să urmeze.

Cu o modalitate internaţională de predare și învăţare, studenţii Green School provin din diferite colţuri ale lumii și se alătură comunităţii școlare din Bali. Ei aduc propriile lor cunoștinţe de pȃnă în prezent și le împărtășesc cu ceilalţi, contribuind, astfel, la o conștientizare globală și de perspectivă asupra problemelor sociale din ţările lor de origine.

Green School își pregătește studenţii să gȃndească critic și să fie creativi, le inspiră dorinţa de a ști  mai multe, îi echipează cu informaţii și cunoștinţe adecvate și relevante și le alimentează pasiunea de a influenţa schimbarea privind maniera în care gestionăm planeta.

Învață să trăiască în lumea reală

Ca parte a angajamentului lor pentru un învăţămȃnt durabil, toate structurile lor sunt construite, în principal, din bambus – resursă locală, naturală și regenerabilă.

bridge-new

Conectaţi cu natura

Clasele fără pereţi au un impact major asupra procesului de învăţare. Un astfel de mediu influenţează în mod pozitiv calitatea relaţiilor, modul în care oamenii se comportă unii cu ceilalţi, îi ajută pe cei mici, care sunt ușor de distras în sălile de clasă convenţionale, pentru a se concentra mai ușor pe cerinţele pe care le au – există o mulţime de surse care pot distrage copilul și în cadrul Green School, însă ele sunt naturale și nu intră în conflict cu puterea de concentrare a elevilor.

Mepantigan-area

Green School își propune să fie #1 în domeniul durabilităţii în educaţie din lume. Scopul lor este de a stabili un standard la care și alţii să aspire, iar noul model de învăţare să facă legătura între lecţiile atemporale din natură cu o pregătire relevantă și eficientă pentru un viitor în permanentă schimbare.

De ce?

Luȃnd în considerare problemele economice prin care trecem în ultima perioadă, un sistem de educaţie care produce mai mult din același lucru, în aceeași modalitate, cu siguranţă că nu va funcţiona. Ceva trebuie să se schimbe, iar Green School este, într-adevăr, unul din exemplele de structuri care fac lucrurile diferit!

Citiţi mai multe informaţii pe: http://www.greenschool.org/

Sursa foto: http://www.greenschool.org/

Alte articole interesante

Bine ați venit la școală! Adservio vă salută cu drag și are încredere că în acest an școlar veți cuceri culmile cele mai înalte, veți rezolva labirintul către cele mai ascu...
Învățarea prin metoda investigației Științele exacte îi ajută pe copii să vadă că lumea are o logică și că avem instrumentele de a înțelege realitatea din jurul nostru. Stilul de ...
Mirunette Language Competition – Ultima etapă a ediției 2017! A V-a ediție a concursului Mirunette Language Competition se apropie de final! Din peste 2100 de copii înscriși în prima etapă a concursului, 43 a...
Proiectul Merito – proiectul profesorilor cu vocație, care produc schimbare la firul ierbii Proiect-fanion în domeniul educației al Fundației Romanian Business Leaders (RBL),  Proiectul Merito își propune reconstrucția prestigiului social...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *