Adservio, next level pentru sistemul educațional – Interviu cu Alexandru Holicov, fondatorul Adservio

alexandru_holicov

În urmă cu 7 ani, câțiva tineri din Iași au pus bazele unui sistem educaţional electronic integrat, Adservio. Astfel, în 2009, elevii, părinţii şi profesorii puteau accesa în timp real date despre note și absenţe. În prezent aplicația este mult mai complexă și se modernizează permanent.

Chiar dacă începutul a fost greu, ideea, conceptul și funcţionalitatea Adservio au reușit să capete atenţia rapid și să prezinte interes pentru cei direct implicaţi. În prezent 34 de școli din Iași, București și Botoșani folosesc paltforma de management educațional Adservio. Dintre acestea, 10 școli sunt private, iar numărul lor crește constant.

Adservio este mai mult decât un catalog digital, oferind acces la informaţii informaţii şcolare complexe, în România sau în străinătate, indiferent dacă utilizatorul folosește un desktop, un laptop, o tabletă sau un telefon mobil.

Alexandru este unul dintre fondatorii Adservio, o platformă de management educațional. Noi am zice că este o platformă revoluționară pentru sistemul educațional românesc și nu numai. Asta pentru că, în prezent, echipa lucrează la traducerea aplicației în germană și engleză datorită cererii internaționale. Asta înseamnă recunoașterea calității, dar înseamnă și câțiva ani buni de muncă și multă determinare pentru a face cunoscut un produs inovativ în rândul școlilor private și de stat.  Am vorbit cu Alexandru despre începuturile afacerii și despre provocările antreprenoriatului.

Cum a pornit povestea Adservio?

Mereu mi-a plăcAdservio_logo_albastru_pngut să mă concentrez asupra soluţiei și nu asupra problemei, iar educaţia este o chestiune de care ţine dezvoltarea și evoluţia noastră ca oameni, ca și comunitate, ca naţiune. M-am gȃndit cum și ce pot face eu să îmbunătăţesc sistemul de educaţie din Romȃnia. Așa a prins contur și ideea unei platforme destinată școlilor:  Dacă îi permitem procesului educaţional să fie bine organizat și lipsit de toate acţiunile birocratice pe care le știm cu toţii, actul didactic și, implicit, învăţarea, devin plăcute, motivate și dorite.

Care sunt rezultatele utilizării platformei voastre?

Adservio acţionează ca un liant între unităţile de învăţămȃnt școlar și fiecare dintre părţile implicate: inspectorat, directori de școli, departamentul de secretariat, profesori și diriginţi, părinţi și elevi. Iar rezultatele vorbesc pentru noi:

  • Am ajutat la reducerea absenteismului cu peste 60% în școlile utilizatoare a platformei Adservio.
  • Media generală la testările naţionale a crescut cu un punct în cadrul școlilor din portofoliul Adservio.
  • Peste 2000 de profesori au fost instruiţi și lucrează, în prezent, cu echipamente IT de ultimă generaţie.
  • Am eficientizat procesul birocratic de notare și raportare în școlile care utilizează Adservio.

Care a fost investiția inițială?

Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” din Iaşi a fost prima unitate şcolara din ţară care a avut un sistem educaţional electronic integrat, din 2009, în care elevii, părinţii şi profesorii puteau accesa în timp real date despre note, absenţe şi alte informaţii. Investiţia a constat în echiparea claselor cu calculatoare, infrastructură pentru reţea, aducerea internetului în sălile de clasă și dotarea lor cu proiectoare – primul pas pentru susţinerea orelor într-o manieră interactivă. Investiţia s-a facut din fonduri proprii, iar platforma, în noua ei versiune, actualizată, este utilizată și astăzi, de liceul „Vasile Alecsandri” din Iași.

Cât curaj este necesar pentru a face prima angajare?

Cred ca doza de curaj în a face una sau mai multe angajări ţine foarte mult de dorinţa de face lucrurile să se întȃmple. Iar lucrurile nu se întȃmplă niciodată singure, ci oamenii fac asta. E nevoie de o echipă de oameni cu aceleași interese și dorinţe care să ducă ideea mai departe și să o implementeze. Adservio o crescut odată cu extinderea echipei.

 Citește tot interviul pe businesseditors.ro

Alte articole interesante

Urăm succes școlilor intrate în portofoliul Adservio în acest an Cum toamna se numără bobocii, am privit retrospectiv și am găsit de cuviință să urăm bun venit și succes școlilor intrate in portofoliul Adservio ...
Ofensiva cataloagelor electronice. Care ar putea fi adevărata lovitură? Catalogul AdServio este instalat în 11 licee din Iaşi, cinci din Bucureşti şi unul din Chişinău. Dacă premierul Victor Ponta acceptă monitorizarea cel...
Cum funcționează probabilitatea de ascultare? În contul tău de elev Adservio ai la îndemână o informație ce îți poate fi de mare ajutor, probabilitatea de ascultare pentru fiecare materie în oric...
Este inteligența cheia succesului în viață? Termenul de "inteligență" este destul de confuz, astfel încât nu se poate da o definiție univocă. Într-o descriere foarte generală inteligența rep...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *